2012-ben egy igazán különleges újdonság az Üzleti Ligában;

Jön az Üzleti Liga FootGolf!

Stratégia, higgadtság, precizitás, kreativitás, technika, erő!

Egy igazán nagyszerű, izgalmas sportág mindenkinek, aki szereti a focit, vagy egyszerűen csak nyitott az új kihívásokra!

Gyere és próbáld ki Te is velünk a FootGolfot!

Mi az a FootGolf?

A FootGolf játék a labdarúgás és a klasszikus golf szabályait egyesíti olyan módon, hogy egy golfpálya szakaszait nem ütőkkel és golflabdával, hanem focilabdával kell megjátszanod.
A FootGolf attól válik kiváltképp érdekessé és izgalmassá, hogy ötvözi a hagyományosan rendkívül küzdelmes, erőt, dinamizmust és kreativitást igénylő labdarúgást az ezen erősségek nagy részére ugyancsak építő, de mindemellett precizitást, higgadtságot megkívánó és exkluzív golffal!

A FootGolfot leírni nehéz, egyszerűen ki kell próbálni!

A játék célja, hogy az elütőhelyről (Tee) minél kevesebb rúgással juttasd el a labdát a pálya végén levő lyukba (Hole). A Footgolfot rendszerint 9 lyukra játsszák, tehát a játék során 9 pályát kell teljesítened egymás után.

A játék folyamán elért végeredményedet az egyes pályákon teljesített rúgásszámod összege adja meg.
A 9 hole bevételéhez több mint 3 kilométeres távolságon kell minél kevesebb rúgással célba juttatnod a labdát. Ez pedig egy igazi kihívás, melyet a pályát (fairway) körülvevő, hosszabb füvű területek (rough), erdősávok, terepegyenlőtlenségek, és homokakadályok (bunker) még izgalmasabbá tesznek!

Honnan jön a FootGolf?

Három évvel ezelőtt, Hollandiából indult el a Footgolf, mely a labdarúgás és a klasszikus golf szabályait ötvözi. Mára Hollandia mellett Argentínában és az Egyesült Államokban is komoly bázisa van a sportágnak, mely 2010. óta hazánkban is bontogatja szárnyait.
Ha Te is barátságban vagy a focilabdával, akkor próbáld ki bátran ezt az új és izgalmas sportágat, melyhez a klasszikus golffal ellentétben nincs szükség különösebb felkészültségre, csak higgadtságra, stratégiai érzékre és ügyességre!

Készen állsz egy új kihívásra?
Próbáld ki magad az Üzleti Liga FootGolf versenyén!

Verseny egy eszményi helyszínen

Az Üzleti Liga FootGolf helyszíne Budapesttől mindössze 20 percre található. Az erdős területen elhelyezkedő, festői szépségű pályáról csodálatos kilátás nyílik a Börzsöny hegyeire.
A gondozott, dús, zöld füvű pályákon igazi örömöt jelent a játék, a csendes, nyugodt környezet pedig kifejezetten alkalmas arra, hogy az Üzleti Footgolf Ligán egy izgalmas taktikai csata alakuljon ki a részt vevő csapatok között.

Az Üzleti Liga FootGolf versenyén csak korlátozott számú csapatot tudunk fogadni. Ha Te is ott szeretnél lenni csapatoddal, akkor ne felejtsd el minél előbb leadni jelentkezéseteket!

Szeretnéd kipróbálni a FootGolf sportágat az Üzleti Liga versenyén?

Igen, érdekel az Üzleti Liga FootGolf!
footgolf

A FootGolf nem elérhetetlen!

Hazánkban a golfot sajnos még mindig tévesen ítélik meg, drága és luxus sportnak tartva azt. Pedig a golfozás semmivel sem kerül többe például a síelésnél!
Az Egyesült Államokban nem azért golfoznak sokan, mert jobb az életszínvonal, hanem mert ott tömegsport szintjére tudott fejlődni a sportág, és többezer létesítmény várja a golfozni vágyókat.

Így nem kell megijedned a FootGolftól, egyáltalán nem elérhetetlen sportágról van szó! A klasszikus golffal ellentétben még golfütőkre sincs hozzá szükséged! Ragadj meg egy jó focilabdát, és vágj bele, irány az Üzleti Liga FootGolf!

Nézd meg a mellékelt videót, ahol egy baráti társaság FootGolfozik kötetlenül!
A FootGolf egy igazán remek szórakozás!

Footgolf szabályok

A játékot 5-ös méretű, 410 és 450 gramm közti tömegű labdával lehet játszani.
A pálya végén található lyuk (hole) átmérője 53 cm.
A játékosok öltözetét illetően a footgolf etikett térdig érő sportnadrágot, vagy rövidnadrágot és sportszárat kíván meg. A felsőruházat általában galléros póló.
A golfpályán stoplis cipőben játszani tilos, a hernyótalpas (művüves) cipő, vagy teremfocicipő viszont használható. (Hegyes sarkú cipőben a szurkolók sem léphetnek a pályára.)

A klasszikus golfhoz hasonlóan a footgolfban is két játékforma létezik, a Match Play és a Stroke Play.
Match Play játék esetén a játékot szakaszok szerint játszák. Az a játékos nyer meg egy szakaszt, amely azon kevesebb rúgással juttatja a labdát a hole-ba. Match Play esetén az a játékos nyeri a játékot, amely több megnyert szakasszal vezet, mint amennyi még hátra van.

footgolf
footgolf

A Stroke Play játék során a játékosok nem közvetlenül egymás ellen, hanem a "pálya ellen" játszanak. Stroke Play esetén minden játékos végigjátsza az összes szakaszt, és az a játékos lesz a nyertes, amely az összes szakaszt a legkevesebb rúgással teljesítette.
Stroke Play játék esetén a játékosok 4 fős csoportokban (Flight) teljesítik a pályákat. Ha egy flight elindul a játékban, akkor folyamatosan, mind a 9 pályát teljesítenie kell. Egy flight-ot azonos csapatban játszó játékosok is alkothatnak, de általában két csapat 2-2 játékosa kerül egy flight-ba.
A játék sebessége: tekintettel arra, hogy a flight-ok egymás után játszanak a pályákon, a footgolf játékosoktól elvárt, hogy lépést tartsanak a versenyzők általános tempójával. Ha egy flight lemarad, vagy a mögötte levő flight láthatóan gyorsabban halad nála, akkor maga elé kell engednie a gyorsabban játszó csoportot.
A FootGolf játékosok felelősséggel tartoznak azért, hogy az általuk a pályán okozott károsodásokat (kirúgott fűcsomók, rúgástól egyenetlenné vált homokbunker) gondosan helyreállítsák.

 

Az Üzleti Liga első FootGolf versenyét 2012. tavaszán rendezzük meg.
Sajnos csak korlátozott számú csapatot tudunk fogadni.

Téged is érdekel az Üzleti Liga Footgolf? Nézd meg a versenyről szóló részletes információkat!

Kattints ide az Üzleti Footgolf Kupa részleteiért!